lørdag 17. desember 2011

Polarpalasset




Det har vært strålende sol i Seoul i dag, og vi har besøkt det nydelige Gyeongbokgung-palasset. I minus 7 grader. Med den svært dedikerte guide Ms. Sung som bare snakket koreansk. Så alt måtte oversettes av vår engelskspråklige voluteer-guide. I to timer.

Jeg vet at vi er fra Norge, men selv med saueskinnsforede votter og boots, ullundertøy og parkas - så er det å stå mye stille ute i to timer KALDT! Kudos til koreanerne (og bergenserne som var med på guidingen) som stoisk taklet kulden uten luer og votter. Selv driver vi fortsatt med opptining.

Men palasset i strålende klart vært var en fantastisk opplevelse. Og denne delen av Seoul, hvor man har fjellene rett bak er bare utrolig vakkert. Ser man mot fjellene kunne man vært tilbake på 1600-tallet, snur man seg og ser mot downtown får man den flotte kontrasten mellom gammelt palass og Seouls skyline.

Og, endelig, ekte koreansk mat til lunsj. Har glemt navnet allerede, men var en klassiker med risbolle, stekt fisk og masse småretter.

Eller så begynner vi å skjønne at vi har vært veldig heldig som fikk dra nå før jul. De andre norske parene har ventet siden henholdsvis januar, februar og mars. Da de fikk tildeling var ventetiden på 4-6 måneder og alle trodde de skulle dra til sommeren. Og så har det bare blitt utsatt og utsatt. Da vi i mai fikk tildelingen var man klar over at ventetidene ville øke så vi innstilte oss på februar/mars 2012. Men så ble det altså nå. Vi er veldig takknemlige.

Og i dag kom det nytt bilde av lillegutt med julegaven vi sendte ham for noen uker siden! Forandringen fra forrige bilde (tatt to måneder før) var ikke så stor, så den fysiske utviklingen er ikke like stor som før. Ingen fare for at vi ikke skal kjenne ha igjen mao. Det står bl.a. i helserapporten at han sparker ball og kommende far er jo rørende glad for det, he, he. Jeg håper for øvrig det er noe med perspektivet i bildet, ellers skal vi bli foreldre til tidenes bigfoot :-)

I kveld blir det middag hos vår koreanske venninne Grace. En veldig fin dag.

1 kommentar:

  1. Hei, så fint å følge reisen deres. Og så fine bilder dere tar!
    mvh AnneB fra Hjertevekst

    SvarSlett